Iepure în sos de muștar
Timp de pregătire: 30 minute
– Timp de gătire: 1 oră
– Număr de porții: 4
Ingrediente:
1 iepure, tăiat în bucăți de servire
Sare
4 linguri unt
2 cepe mari, tocate
1/2 cană de vin alb
1/2 cană de apă
1/2 ceașcă de muștar Dijon granulat
1 linguriță de cimbru uscat
1/2 cană smântână grea
4 linguri de pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare:
Presărați sare peste bucățile de iepure: Sărați bine bucățile de iepure și lăsați-le deoparte, la temperatura camerei, timp de 30 de minute până la o oră.
Rumeniți bucățile de iepure în unt: încălziți untul la foc mediu într-o tigaie mare cu un capac. Bateți bucățile de iepure uscate și rumeniți-le în unt. Faceți acest lucru într-un ritm moderat – nu doriți ca untul să se ardă – și nu lăsați bucățile de iepure să se atingă. Faceți-o în etape, dacă este necesar. Se adaugă ceapa și se rumenește bine. Acest lucru va dura 3-4 minute.
Apoi se face sosul, amestecând vinul alb și dând focul la intensitate mare. Adăugați muștarul, cimbrul, apa și aduceți la fierbere. Gustați sosul și adăugați sare, dacă este nevoie. Se adaugă bucățile de iepure, se acoperă cu sosul, apoi se lasă focul la minim. Acoperiți și fierbeți ușor, timp de 45 de minute. Se dorește ca bucățile de carne să cadă de pe os cu ușurință. Este posibil să aibă nevoie de mai mult timp, dar nu ar trebui să aibă nevoie de mai mult de o oră în total. Iepurii sălbatici au nevoie uneori de mai mult timp.
Când carnea este gata, scoateți-o ușor într-un platou. Dați focul la mare și fierbeți sosul la jumătate. Opriți focul și adăugați smântâna și pătrunjelul. Se amestecă sosul pentru a se lega.
Întoarceți iepurele în tigaie, apoi acoperiți cu sosul și serviți imediat.
Consumați acest fel de mâncare cu pâine și un vin alb, precum un Bordeaux alb sau un Chardonnay. Dacă preferați berea, încercați să asociați cu o bere nefiltrată.
Poftă bună!