ciorbă de burtă
- Timp de pregătire: 2 ore
- Timp de gătire: 1,5 ore
- Număr de porții: 10
Ingrediente:
2 kg burtă proaspătă de vită, curățată
2 kg oase de vită cu maduvă
2 morcovi
1 ceapă
1 rădăcină de pătrunjel, păstârnac
100 g rădăcină de țelină
5-6 galbenusuri
3-400 g smântână
1 căpățână usturoi
1 lingură rasa de făină (20 g)
oțet, după gust
piper
ardei iute
3 linguri ulei
Mod de preparare:
Pentru început, burta curățată se ține în apă caldă cu otet sau zeamă de lămâie și bicarbonat de sodiu, cel puțin 2 ore înainte de preparareai ciorbei. Acest proces ajută, atât la eliminarea mirosului, cât și la albirea cărnii.
Oasele se spală bine și se pun într-o oală încăpătoare împreună cu burta spălată și curățată în prealabil. Apoi se completează cu apă cât să acopere atât oasele, cât și burta și se adaugă 2 linguri de sare.
Se adaugă smântâna și făina peste gălbenușuri, se amestecă bine si apoi se adaugă câte putin din zeama care clocotește. Este foarte important să aveți răbdare, să turnati câte puțin și să amestecați constant, pentru a evita tăierea ciorbei.
După finalizarea acestui proces, se toarnă totul în oala cu ciorbă și se amestecă în continuare până când dă în clocot. Se mai adaugă sare după gust și se mai lasă la fiert încă 10 minute.
Burta se taie fâșii de dimensiuni potrivite, de 2, 3 cm lungime, se adună și tendoanele de pe oase, se taie mărunt și se adaugă în ciorbă.
Poftă bună!
Toate ingredientele pentru ciorba de burtă perfectă se pot achiziționa de pe site.