CategoriiBucătărie franceză

Iepure în sos de muștar

Iepure în sos de muștar

Timp de pregătire: 30 minute

–           Timp de gătire: 1 oră

–           Număr de porții: 4

Ingrediente:

1 iepure, tăiat în bucăți de servire 

Sare

4 linguri unt

2 cepe mari, tocate

1/2 cană de vin alb

1/2 cană de apă

1/2 ceașcă de muștar Dijon granulat

1 linguriță de cimbru uscat

1/2 cană smântână grea

4 linguri de pătrunjel tocat mărunt

Mod de preparare:

Presărați sare peste bucățile de iepure: Sărați bine bucățile de iepure și lăsați-le deoparte, la temperatura camerei, timp de 30 de minute până la o oră.

Rumeniți bucățile de iepure în unt: încălziți untul la foc mediu într-o tigaie mare cu un capac. Bateți bucățile de iepure uscate și rumeniți-le în unt. Faceți acest lucru într-un ritm moderat – nu doriți ca untul să se ardă – și nu lăsați bucățile de iepure să se atingă. Faceți-o în etape, dacă este necesar. Se adaugă ceapa și se rumenește bine. Acest lucru va dura 3-4 minute.

Apoi se face sosul, amestecând vinul alb și dând focul la intensitate mare. Adăugați muștarul, cimbrul, apa și aduceți la fierbere. Gustați sosul și adăugați sare, dacă este nevoie. Se adaugă bucățile de iepure, se acoperă cu sosul, apoi se lasă focul la minim. Acoperiți și fierbeți ușor, timp de 45 de minute. Se dorește ca bucățile de carne să cadă de pe os cu ușurință. Este posibil să aibă nevoie de mai mult timp, dar nu ar trebui să aibă nevoie de mai mult de o oră în total. Iepurii sălbatici au nevoie uneori de mai mult timp.

Când carnea este gata, scoateți-o ușor într-un platou. Dați focul la mare și fierbeți sosul la jumătate. Opriți focul și adăugați smântâna și pătrunjelul. Se amestecă sosul pentru a se lega.

Întoarceți iepurele în tigaie, apoi acoperiți cu sosul și serviți imediat.

Consumați acest fel de mâncare cu pâine și un vin alb, precum un Bordeaux alb sau un Chardonnay. Dacă preferați berea, încercați să asociați cu o bere nefiltrată.

Poftă bună!

CategoriiBucătărie franceză

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

  • Timp de pregătire: 30 minute
  • Timp de gătire: 2 ore
  • Număr de porții: 6

Ingrediente:

Vită

40 g (3 linguri.) Unt, la temperatura camerei

30 g (3 linguri.) Făină universală 

140 g (5 oz) burtă proaspătă de porc (slănină sărată), jupuită și tăiată cubulețe

2 1/2 lb (1,1 kg) pulpă de vită tăiată cubulețe

30 ml (2 linguri.) Ulei de măsline

200 ml sos tomate

1 ceapă mare, tocată

1 morcov, tăiat cubulețe

2 căței de usturoi, tocați

45 ml (3 linguri.) Cognac

500 ml (2 căni) de vin roșu sec

500 ml (2 căni) supă de vită cu cantitate redusă de sare

1 crenguță de cimbru proaspăt

1 frunză de dafin

Legume

225 g de ciuperci albe, tăiate în jumătate

170 g ceapă albă mică, decojită și tăiată

40 g unt

30 ml (2 linguri) pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare:

Vită

Așezați grătarul în centrul cuptorului. Preîncălziți cuptorul la 165 ° C.

Într-un castron mic, combinați untul și făina. Păstrați untul topit.

Într-o cratiță mică cu apă clocotită, fierbeți slănina sărată timp de 5 minute pentru a o desăra. Scurgeți și uscați pe prosoape de hârtie.

Într-un cuptor olandez din fontă sau o oală mare rezistentă la cuptor, la foc mediu-mare, rumenim jumătate din cuburile de carne în ulei și condimentăm cu sare și piper. Așezați apoi bucățile de carne pe o farfurie. Îndepărtați excesul de grăsime păstrând 15 ml (1 lingură) în caserolă.

În aceeași oală, rumenim ceapa, morcovul și slănina în grăsimea fierbinte. Se adaugă usturoiul și se lasă pe foc 1 minut. Adăugați cognacul și lăsați sosul să scadă Se adaugă vinul și se lasă să se reducă la jumătate. Adăugați sosul de roșii și apoi untul, amestecând continuu cu un tel. Aduceți la fierbere. Adăugați carnea în oală, apoi cimbru și frunza de dafin. Acoperiți și coaceți timp de 1 oră.

Legume

Între timp, într-o tigaie mare, la foc mare, gătiți ciupercile și ceapa perlată în unt, până când se rumenesc, apoi condimentați sare si piper. Adăugați legumele lângă carne. Acoperiți și gătiți timp de 30 de minute sau până când carnea este moale. 

Serviți bourguignonul de vită cu pappardelle, cartofi sau, mai clasic, cu felii de pâine albă, la grătar, cu unt. Se ornează cu pătrunjel.

Poftă bună!

Toate ingredientele pentru boeuf bourgugnion-ul perfect se pot achiziționa de pe site